Corectarea ridurilor faciale cu Botox

Corectarea ridurilor faciale cu Botox

Injectarile cu toxina botulinica pentru corectarea ridurilor reprezinta cea mai solicitata interventie estetica non-chirurgiala. Popularitatea se datoreaza efectelor benefice asupra tenului, fara durere sau timp de vindecare, dar mai ales asupra psihicului, un aspect intinerit contribuind la self-confidence.

Exista 2 tipuri de riduri:

-riduri dinamice, produse prin contractia muschilor faciali in timpul zambetului, rasului etc. Acestea sunt cel mai frecvent in zona fruntii, intre spreancene sau la unghiul extern al ochilor. Toxina botulinica poate fi folosita pentru a atenua aceste riduri

-liniile fine si ridurile formate cand colagenul din structura pielii incepe sa se subtieze. Imbatranirea si expunerea la soare produc degradarea colagenului. Toxina botulinica nu actioneaza asupra acestora, dar exista solutii pentru imbunatatirea aspectului lor.

Toxina botulinica tip A utilizata in scop estetic reprezinta o proteina produsa de bacteria Clostridium botulinicum, purificata pentru a fi utilizata in conditii de siguranta. Dr Bianca Stefanescu foloseste numai toxine botulinice aprobate de FDA in Statele Unite.

Toxina botulinica actioneaza prin blocarea temporara a semnalelor nervoase care determina contractia muschilor, rezultand in netezirea si relaxarea ridurilor. Efectul dureaza 4-5 luni, perioada care se prelungeste dupa mai multe injectari.

Pentru sedinta de tratament trebuie sa va rezervati aproximativ 30 minute, dar va puteti continua activitatile in continuare fara probleme. Disconfortul in timpul injectarii este minim, pentru ca se folosesc ace foarte fine si o cantitate mica de substanta. Dupa 3 zile de la tratament, muschii vor incepe sa se relaxeze, iar dupa o saptamana se poate observa reducerea ridurilor.

Tratamentul botox este indicat persoanelor sanatoase, care au peste 18 ani.

Este contraindicata administrarea in cazul in care :

– sunteti alergic la substantele din compozitia solutiei ( albumina)

– exista  afectiuni neuromusculare (ex: scleroza multipla sau miastenia gravis)

-sunteti gravida sau alaptati

– exista ptoza palpebrala, cicatrici faciale profunde sau asimetrie faciala

-afectiuni ale pielii in zona de injectare

Daca urmati un tratament anticoagulant sau antiagregant sau un tratament cu antibiotice aminoglicozidice (Gentamicina, Kanamicina), trebuie avute in vedere anumite precautii speciale ( se discuta la consultatie).

Recomandari dupa injectare sunt:

-Nu aplecati capul 2-3 ore

-Nu stati intins in urmatoarele 2-4 ore dupa injectare

-Nu se maseaza zona 2-4 ore

-Limitarea activitatii fizice 2-4 ore

Reactiile adverse la care va puteti astepta includ:

-cefalee, greata

-inrosirea ochilor, lacrimare sau iritatie

-eritem sau echimoze in zona injectata

-rar- ptoza palpebrala temporara

-simptome asemanatoare gripei

Alte indicatii ale toxinei botulinice sunt: tratamentul migrenei cronice, tratamentul sindromului algo-disfunctional temporo-mandibular si bruxism, tratamentul hiperhidrozei.

Daca aveti intrebari despre tratamentul cu Botox, va rugam sa sunati pentru o consultatie.

 

Add Comment